Taupyklė @ Kur dingo pinigai? : Klaidžiojimas po finansų džiungles arba … ir protinga višta užpakalį išsidilgina

10 stebinančių pašalinių poveikių registruojant šeimos išlaidas

Šviežiai kepta SimpleMom.net, paskaninta KurDingoPinigai patirties prieskoniais.

10 stebinančių pašalinių poveikių registruojant šeimos išlaidas

1. Jei šeimoje visi įsitraukia į šią veiklą, tenka atrasti laiko kartu skaičiuoti išlaidas, stebėti kaip jos kinta, tartis ir spręsti kartu. Tai stiprina šeimos ryšius. Nereikia užmiršti, kad šis etapas nėra mūšis ar šeimyninis ginčas, kuris iš narių “išleidžia per daug”. Visuomet atminkite, kad tikslas ne rasti kaltą, o išmokti protingiau valdyti savo pinigus. Mokymąsis toks procesas – klysti ir stengiesi padaryt vis geriau.

2. Valgome skaniau ir geresnį maistą. Sekant išlaidas pradėjome dažniau gaminti maistą namie, todėl sumažėjo perkamų pusfabrikačių kiekis. Tai pat rečiau pietaujame kavinėse.

3. Mažiau apsikrauname daiktais. Registruodami kiekvieną išlaidą, gerokai dažniau susimąstome, ar tikrai reikia vienos ar kitos akį patraukusios smulkmenos. Dažniausiai paaiškėja, kad iš tikrųjų visai nereikia “visą aplinką užpildančios daiktų krūvos”.

4. Perkant mažiau daiktų, mūsų namai tapo švaresni, kadangi tapo lengviau palaikyti tvarką ir švarą. Tvarkingai susidėliojus smulkmenas(kad ir paskyrus tam keletą spintos lentynų), jas lengva rasti, o ant baldų, stalų, kėdžių ir t.t. nebėra nereikalingų daiktų. Tai žymiai pagreitina tvarkymąsi.

5. Mažiau daiktų – daugiau erdvės žmogui. Paprasta erdvė be daugybės smulkmenų.

6. Kalbame apie pinigus su vaikais. Net ir auginant 3 metų ASMENYBĘ ;] galima išaiškinti pagrindinius principus paprastais žodžiais. Tai nėra prie vaikų draudžiama tema, kadangi pinigai nėra gąsdinanti tema.

7. Mes žymiai aiškiau matome savo šeimos finansų būklę. Nutuokiame ko vertas turimas turtas. Tiksliai žinome kiek galime sutaupyti sekančių metų Kalėdinėms dovanoms, jei pradėsim atidėt po nedidelę sumą pinigų kiekvieną mėnesį. Mažiau streso sulaukus gruodžio …

8. Susirašėme tikslus – finansinius – ir juos įmanoma pasiekti! Gali užtrukti, bet neabejoju, kad sukaupsime 6 mėnesių išlaidų dydžio sumą “juodai dienai”. Arba 20% pradinės įmokos sumą butui ar namui, bei papildomai pinigų senatvei. Su Lietuvoje veikiančiais pensijų fondais ir jų ženkliais nuostoliais paskutiniu metu … nusistačius tikslus lengviau žengti į priekį.

9. Pasiskyrėme pinigų, kuriuose galime išleisti kam tik širdis geidžia, kada tik norim, be jokių sąžinės priekaištų. Mėnesiniame biudžete paskyrėme nedideles sumas kiekvieno iš mūsų asmeninėms išlaidoms, kada tik užsimanysime. Nesvarbu, ar tai kavos puodelis degalinėje, ar įdomi knyga. Jei mėnesio gale dar likę “asmeninių” pinigų, juos galiu išleisti be jokio sąžinės graužimo, kad šią sumą reiktų atidėti taupymui ar apmokėti ja elektros sąskaitą.

10. Sužinau daugiau finansinių dalykų nei pramiegojau per ekonomikos paskaitas universitete. Valdydamas savo išlaidas geriau jaučiuosi.



Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe: rss | email | twitter | +