Taupyklė @ Kur dingo pinigai? : Klaidžiojimas po finansų džiungles arba … ir protinga višta užpakalį išsidilgina

Super.lt – super prastai?

Būdamas senas burbeklis šiandieną pabambėsiu ant super.lt internetinės parduotuvės.

O veikia ji oi kaip kreivai.

O istorija tokia: ieškojau pirkt 2 knygų. Kaip jau įprasta, pasikūriau ugninę lapę ir Google paprašiau surasti norimas knygas. Gavau paieškos rezultatus super.lt sistemoje. Užsukau, susikroviau į el. krepšelį norimus pirkinius, nukeliavau iki virtualios kasos ir apmokėjau pavedimu per banką.

Deja, pasirodo, kad knygų super.lt neturi ir jau senai neturėjo. Kyla natūralus klausimas – kokiam galui tuomet iš viso leisti krautis į krepšelį neegzistuojančius daiktus? Nei knygos aprašymas nei krepšelis, nei pristatymo sąlygos niekur nemini, kad tokie stebuklai gali vykti.

Vedant į pasiūlytą formą pristatymo adresą pati sistema nusprendė, kad vietoj įvesto pristatymo būdo knygas man perduos paštu (Neringoje), nors gyvenu Kaune, o gatvės pavadinimą visai išmetė iš formos. Keista ir tai, kad prie pirkėjo krepšelio pakartotinai suvedus duomenis, jie išsisaugojo, tad sistemoje dabar turiu du skirtingus adresus. O skambinant pasiūlytu mob. telefono numeriu niekas neatsiliepia.

Taigi, vietoje lauktų knygų gavau tik malonų “administratorės Raimondos” atsiprašymą.

Pasiūlymas super.lt: susitvarkykite elektroninę parduotuvę, nes dabar atrodo, kad ją jums kūrė koks pusgirtis turizmo vadybos studentas.



9 responses to “Super.lt – super prastai?”

  1. Povilas says:

    3 dalykai:
    1) pigu.lt man labai normaliai pristatineja. Ne pirma karta as ir kolegos perkam, galiu rekomenduot. Ir nekreivai veikia. Arba dar neatradau nedokumentuotu “feature’u”, a.k.a. bug’u (dirbu IT srity 🙂 )

    2) Butu idomu pamatyti super.lt komentara. Bent jau mane, viena is nedaugelio internetu perkanciu zmoniu, tokia info biski demoralizuoja…

    3) Ir vienok tokia informacija reikia dalintis. Nes atejus kriziui, atsiranda ala imoniu su FLYLAL sukiu: “Tu sumokejai ? As dingau.” Skundai.lt siaip blogai veikia: ten per daug visokiu kvaisiu uzsikaupe… 🙂

  2. Visita says:

    laba diena, mane irgi ne kartą super.lt jau buvo pavedę su neturimom knygom. bet paprastai aš vienu ypu perku daug knygų, tad per daug ir nenervina.
    kita vertus, jeigu pirkčiau vieną nebrangią knygą, o kitą brangią, kurios jie tarkim neturėtų, tai man tikrai neapsimokėtų mokėti 9-11 Lt už tos pigesnės pristatymą…

    šiandien atradau “perskaitytų knygų knygyną”: http://www.sena.lt
    Vieną knygą jau įsigijau ir dar kelias esu nusižiūrėjus, beveik dvigubai pigiau nei kokiam super.lt kodėl gi ir tokiu būdu nepataupius 🙂

  3. taupykle says:

    Visita, Povilai, dėkui už komentarus.

    O projektą panašų į sena.lt buvau sugalvojęs prieš metus, kažkiek sukodinęs, deja, laiko ir noro pritrūko viskam “pakelti” į vartojamą lygį. Labai džiugu, kad gera idėja nedingo ir kažkas kitas perėmė vėliavą 🙂

    Anksčiau skaitytas vertingesnes knygas kartais padovanodavau bibliotekoms. Nors šiaip bibliotekininkės ima kreivai šypsotis, kai pasisiūlai knygas padovanot – mat mano, kad sunešei tarybines senienas ir šiaip makulatūrą.

    Visita, būtų labai įdomu išgirsti platesnį komentarą iš asmeninės Jūsų patirties apie sena.lt . Kiek patikima, kiek apsimoka, ar yra iš ko rinktis? Patalpinčiau kaip atskirą svečio įrašą šiame tinkliaraštyje.

  4. močiutė says:

    norėčiau pakomentuoti apie savo patirtį http://www.sena.lt. atradau tą puslapį, kai niekaip negalėjau atkapstyti vienos norimos knygos. ten jos irgi neradau, bet pasinaudojau galimybe patalpinti skelbimą jog ieškau. po kurio laiko gavau emailą su pasiūlymu knygą nusipirkti – po savaitės man ją jau atsiuntė paštu moteriškė iš kito miesto, susimokėjau jai pavedimu per banką (taip sutarėm). likau super patenkinta 🙂 kadangi pamiršau iškart išimti savo skelbimą, atsirado ir dar vienas ar du siūlantys įsigyti mano norimą knygą. taigi sistema tikrai veikia 🙂

    • taupykle says:

      Labai džiugu, kad pasidalinot patirtim ir surasta gera svetaine. Atsimenu prieš gerus 15 metų Suvorovo-Rezuno knygų net draugams neskolindavo 🙂
      Or ir šiaip yra gerų neperleistų knygų. Būtinai užsuksiu į šią svetainę apsidairyti.

  5. vyr says:

    tai kaip baigėsi su tuo super.lt – aš irgi va iš ten užsisakiau ir pervedžiau pinigus, o terminas 3 d. jau praėjo, statusas užsakymo nesikeičia (“priimtas”). O kalėdos nenumaldomai artėja. Velnias, taip ir galvojau, kad iš tos e-prekybos šnipštas, ne Lietuvai tokie dalykai, jokia krizė neprivers normaliai ir atsakingai dirbti. Vis tik reikia vengti apsipirkinėti internete, arba tik tada pinigus duoti kai atveš prekes.

    • taupykle says:

      nagi atsiuntė atgal pinigus. Ne parduotuvė, o kažkoks @#$#$ tas super.lt

      Išbandžiau pigu.lt . Jų bendram kokybė + aptarnavimas + pristatymo greitis duočiau kokius 9 balus.

  6. vyr says:

    blogai – atrašė, kad vienos knygos visiškai neturi, o kitą turės vėliau. Daugiau ten tikrai nepirksiu. Kaip gi taip galima, kad puslapis neatspindi realios padėties, kaipgi rinktis prekes? Ar spės dabar iki Kalėdų atvežti? Visiškas fail.

    • taupykle says:

      Na, visas tas puslapis ir jo veikimas kreivas. Kaip girto pirmakursio geodezininko pabandymas tapt programuotoju, kurį jis pardavė už kokius 30 litų.

      Spėju, kad dirbama tradiciškai šaraškinokontoriškai – per antrą galą viskas gaunasi. O į verslą akivaizdžiai neinvestuoja. Nes kai pasiskaitai kiek pinigų e-parduotuvės atidarymui metė kad ir tas pats pigu.lt, pasirodo, kad tokio verslo pradėjimas tikrai ne iš pigiųjų.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe: rss | email | twitter | +