Taupyklė @ Kur dingo pinigai? : Klaidžiojimas po finansų džiungles arba … ir protinga višta užpakalį išsidilgina

Vagos knygynas ir “įspūdingos nuolaidos” . Ar tikrai?

Keliavau aš vakar po vieną prekybcentrį, ir akys vis kliuvinėjo už parduotuvių vitrinų. Gausybe nuolaidų procentų jos pasidabinę ne prasčiau nei miesto Kalėdų eglė spalvotais burbulais žiemą. Kyla natūralus klausimas, kiek procentų pelno gauna prekybininkai, jei drąsiai žarsto 20-50% nuolaidas prekėms. Netikiu, kad viskas dempinguojama, t.y., parduodama žemiau savikainos. Ir dar  – ar čia paskutinis prekybininkų triukas bandant nenuleidus kainų išgyventi sumažėjusį pirkimą. Tie akcijų % kiek panašūs į figos lapelius pridengti nuogą prekybininkų …. balansą.

Vakar mane suviliojo Vagos knygynas, trimituojantis apie nuolaidas net iki 77%. Bet visos vilionės tuo ir baigėsi.
Knygos sukrautos ant tų pačių “pigių knygų” staliukų, tiesa, jie dabar pervadinti “knygos su nuolaida”. Bet kad tos nuolaidos …. ima skleist kvapą ir traukt muses.

Dauguma knygų “su nuolaida” jau matytos ne kartą ir, matyt, itin prastai perkamos, jei išguli po pusmetį ir daugiau net su nuolaidomis. Įtariu, kad šita “įspūdinga akcija” vien dėl akcijos vardo, nes gerų pasiūlymų vertingesnėms knygoms taip ir neradau.

Užmačiau lietuvišką “Maži sodai”. Kaina jau arčiau protu suvokiamos sumos – nuo matytos apie 90 ltl žnektelėjo iki 55 ltl. Kadangi šią knygą parsivežiau originalo – anglų kalba iš UK amazon’o, tad tik iš įdomumo pavarčiau lietuvišką variantą. Mano kuklia nuomone, vaizdas – liūdnokas. Pati knyga, lyginant su originalu, tarsi metus nešerta karvė. Šriftas padidintas, lapų mažiau, kaina didesnė nei angliškojo varianto, dalis turinio taip ir nepasiekė lietuviško varianto.

Labai panašią patirti turėjau ir su namų remonto knyga “Pasidaryk pats” (ant viršelio raudonos raidės ir atsuktuvas). Angliškoje versijoje el. instaliacijai skiriama apie 25 lapai, lietuviškoje – gal 3, kurių esminė mintis – pasisamdyk elektriką.



3 responses to “Vagos knygynas ir “įspūdingos nuolaidos” . Ar tikrai?”

  1. […] Vagos knygynas ir “įspūdingos nuolaidos” . Ar tikrai? : KUR dingo PINIGAI? […]

  2. InFine says:

    O “Muzikos Bombos” nuolaidos diiidesnės nei “Vagos” – net iki 80% 🙂 Tiesiog dūšia uždainuoja, kai pamatai, jog tarkim kokio A. Nedzinsko MC (muzikinę kasetę) gali nusipirkti už 80 lietuviškų grašių, kitaip centų. U2, Madonna ir kitos ikonos ar stabukai devalvuoti nepalyginamai mažiau – nuolaidos užsienio atlikėjų CD, DVD sumažintos, na geriausiu atveju įtariu ketvirtadaliu (čia kiek pavyko išpešti probėgšmiais peržvelgus dešimtūkstantines pozicijas pateikiančiame kainoraščio excel faile). Tai gerai, kad šioje žemėje, į kurią kadaise buvo ištremti Adomas su Ieva, pastarųjų palikuonys išrado internetą ir torrent’us….
    Reziumuojant pardavėjų taikomą lietuviškų nuolaidų politiką – paduok pirkėjui didelį Š su didele nuolaida, o normalius – ir taip parduosi. Kaip sako rusai: “Lovkostj ruk i nikakova obmana”…

  3. gs says:

    O jie vis dar MC kasetėmis targavoja? Aš maniau šitas čiūdas jau baigia išnykti nuo pasaulio veido. Nors pamenu, ech, tai bent buvo laikai kai atsargiai atsargiai traukdavai kokių bitlų kasetę iš įsukusio magnetofono… tada truputis nagų lako ir voilia!

    Drąsiai ir atsakingai pareiškiu, kad 😀 šiuolaikinis nieko vertas jaunimas 😀 sėdėdami ant plačiajuosčio interneto praranda gyvybiškai svarbius įgūdžius. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe: rss | email | twitter | +