Taupyklė @ Kur dingo pinigai? : Klaidžiojimas po finansų džiungles arba … ir protinga višta užpakalį išsidilgina

Nelietuviško aptarnavimo ypatumai Lietuvoje.

Kas gyvena Kaune, ar čia kartkartėm apsilanko, rekomenduoju užsukti į piceriją “Pas Paolo”. Ji randasi kiek pasukus į šoną nuo fontano Laisvės alėjoje. Berods tam pačiam savininkui priklauso ir Bella Italia ir ex-“Šerno iltys” aka “Pas Paolo Romano”.

Ir gausit ne tik picų, bet visokio itališko gardesio už labai konkurencingą kainą. Tiesą sakant, kaina žemiau vidutinės lyginant su kitais picerijų tinklais, o kokybė (bent man) – gerokai aukštesnė.

Grįžtu prie temos pavadinimo.

Taigi belaukiant patiekalų labai dažnai prilekia pats savininkas – Paolo, visad besišypsantis. Kaip visada paspaudžia ranką, padėkoja, kad atėjot. Paklausia kaip sekasi, ir ar patinka maistas, aptarnavimas…

Galiausiai pasiūlo nemokamą puodelį kavos, jei jo atsisakai – šerbeto, o vaikiui mano nuskilo labiausiai – gavo ledų.

Sakysit, kas čia tokio, esi patenkintas gavęs kažką už kelis centus nemokamai.

Betgivisgitačiau ne – kaskart esu maloniai nustebintas paties savininko dėmesiu lankytojams ir požiūriu į verslą, ko lietuviams dar mokytis ir mokytis.

Raskite man bent vieną vidutinio lygio stambesnę piceriją/restoraną, kuriame savininkas bendrautų su svečiais. Įtariu sėdi geriau tarnybinėse patalpose ir kompiuteryje soliterį dėlioja.



4 responses to “Nelietuviško aptarnavimo ypatumai Lietuvoje.”

  1. Rutka says:

    Zinau sita picerija. As joje pries kokius 8-9 metus retkarciais apsilankydavau, tai atsimenu, kad ir tada duodavo sausaineliu 🙂 labai skanus budavo. Ir pats Paolo vaiksciodavo. O jau picu skonis! Labai sauni picerija!

  2. taupykle says:

    Tai pyragėlių ar sausainių ir dabar gauni karts nuo karto. Iš tikro čia geras triukas – gauni cukraus alkiui apgaut ir mažesnės pagrindinio patiekalo porcijos užtenka.

    Jau kuris laikas ieškau Paolo picos pado recepto, bet vis nepataikau. Jis visiškai kitoks nei kitur. Ir kai kaina tokia, kad nemanau, jog kokius ypatingus ar brangesnius (pvz. varškė) produktus dėtų.

  3. Martynas says:

    Serno iltys “Pas Paolo” nepriklauso Paolui jau keli metai. Jis tik Bella Italia dabar turi. Picos padas : miltai,cukrus,druska,aliejus,sauso mieles ir vanduo. Visiskai nieko ypatingo. Imeti gabala i aliejum patepta skardele, truputi pratampai ir palieki pakilt 5-10min, arba kol parukysi,pavalgysi, nueisi i wc, pakalbesi su padavalka ir pan 🙂 Paskui ta pakilusia tesla istampai iki pilno skardeles skersmens ir viskas. galima iskart kept, galima dar pakildint gali net kelias valandas stoveti,bet prasteja skonis tada, bet klientai to nejaucia.

    • taupykle says:

      Dėl Šerno ilčių nežinojau 🙂 .

      O už receptą didelis dėkui. Kai atsiras turtingas mecenatas KDP marškinėlių gamybai paremti, vienus rezervuoju Martynui 😉

      Beje, gal teko pačiam gaminti, kad tiksliai visą procedūrą žinai? Gal pameni ir tikslesnius dalių gramus?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Subscribe: rss | email | twitter | +